Tu folosești calculatorul, iar ei au contribuit la dezvoltarea domeniului IT!

Bill Gates (28 octombrie 1955)
CBill-Gates-233x300unoscut în principal ca fondator al Microsoft, Bill Gates este considerat unul dintre cei mai puternici și bogați oameni ai planetei și nu poate fi nici un dubiu privitor la impactul pe care l-a avut acesta pe piața computerelor personale.

Deși nu Microsoft a fost cea care a inventat DOS, compania și-a originat norocul din acesta, licențiind exclusiv sistemul de operare și mai târziu cumpărând toate drepturile asupra acestuia. De la MS-DOS, Microsoft a continuat panta ascendentă a evoluției prin crearea Windows – cel mai de succes sistem de operare din toate timpurile, folosit de majoritatea oamenilor din întreaga lume.

Gates este o figură emblematică pentru Microsoft și forța acesteia, fiind în egală măsură un geniu al tehnologiei și un om cu spirit afaceristic în același timp.

Tim Berners-Lee (8 iunie 1955)Berners-Lee-233x300

Dintre toate invențiile și inovațiile cele mai faimoase din istoria modernă, World Wide Web-ul -pe scurt Internetul- a reprezentat cea mai importantă apariție pe scena tehnologiei informaționale. Onoarea îi aparține lui Tim Berners-Lee. Lucrând ca și contractor la CERN, el a inventat un sistem denumit ENQUIRE, prin care se puteau partaja și actualiza informații între cercetători folosind hipertextul, dar abia în 1989 Berners-Lee a sesizat posibilitatea legării hipertextului la internet, acesta din urmă fiind la bază doar o metodă prin care se puteau conecta computerele între ele, iar rezultatul acestei reuniuni a fost nașterea WWW-ului.

Tot Berners-Lee a creat și primul navigator web și primul server web. Lumea de astăzi a devenit atât de dependentă de internet încât cu greu ne putem imagina o viață fără world wide web.

Steve Jobsco-fondator al companiei Apple

Steve-Jobs-233x300

 

Alături de Steve Wozniak a fost inventatorul primului computer desktop comercial. În anul 1985, Steve Jobs a fost dat afară de către consiliul de directori, dar a revenit la cârma companiei din Cupertino în 1996, în vremuri negre. În acel an, Apple ar fi putut ajunge într-un colţ întunecat al istoriei dacă nu şi-ar fi făcut apariţia Steve Jobs cu al său nou proiect – Mac OS X. Apple şi-a revenit, iar astăzi este una dintre cele mai prolifice companii din lume, cu profituri uriaşe şi cu produse revoluţionare.

Leave a comment